La XI Acadèmia de Formació Professional de 2018 la conformen 16 joves músics professionals (d’entre 18 i 30 anys) que van ésser seleccionats a través d’una convocatòria pública el mes de juny de 2017. Els 16 seleccionats formen part del conjunt la Jove Capella Reial de Catalunya, un nou conjunt vocal professional dirigit pel tenor Lluís Vilamajor i el Mestre Jordi Savall que té la intenció d’incidir positivament en el desenvolupament professional dels joves intèrprets alhora que aporta coneixements en les tècniques de la interpretació de la música antiga a partir de criteris historicistes.

Aquest fet es consolida amb la participació de reconeguts professors en la formació dels participants i en la utilització dels espais docents de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) com a centre de treball i assaig de l’Acadèmia.

Enguany, el treball de l’Acadèmia se centra en dues obres de Joan Cererols (1618 – 1680), un referent del barroc musical a Catalunya: la Missa de Difunts a 7 veus (2 cors) i la Missa de Batalla a 12 veus (3 cors). Aquest treball pedagògic de l’Acadèmia ha culminat en un concert el dia 4 d’abril de 2018 a L’Auditori de Barcelona.