JORDI SAVALL DEBUTA AL CAPDAVANT DE L‘ORQUESTRA DEL CONCERTGEBOUW

Foto: Philippe Matsas

Dirigirà dos concerts amb obres de Bach, Händel, Rameau i Giminiani el 29 dabril i l’1 de maig.

LOrquestra del Concertgebouw, la centenària orquesta simfònica, una de les més prestigioses del món, que té la seu en aquesta sala de concerts a Amsterdam, ha convidat Jordi Savall a dirigir dos programes del cicle Essencials de la seva temporada 2021-2022. 

El primer tindrà lloc el divendres 29 d’abril i oferirà dues grans obres de peces festives del barroc amb la Suite nº3 de Johann Sebastian Bach i la Música per als Reials Focs Artificials de Georg Friedrich Händel.

El diumenge 1 de maig, Jordi Savall oferirá un altre programa en el que també dirigirà aquestes dues obres juntament amb la Suite Les Boréades de Jean-Phillipe Rameau i el Concerto Grosso “La Follia” de Francesco Geminiani.

Savall ha estat convidat com a especialista del periode barroc per aprofundir aquest estil en el repertori de l’Orquestra del Concertgebouw, que és un referent en la interpretació dels grans compositors romàntics i del segle XX.

Aquests dos concerts significen el debut de Jordi Savall al capdavant d’aquesta prestigiosa orquestra europea i afegeix el seu nom a l’extensa llista de directors, com Richard Strauss, Gustav Mahler, Igor Stravinsky, Sergei Prokofiev o Bela Bartók, que han fet llegendària la història d’aquesta formació centenària.

A la temporada actual, l’Orquestra del Concertgebouw, a més de Jordi Savall, compta entre els directors convidats amb Ricardo Chailly, Ivan Fischer, John Eliot Gardiner i Antonio Pappano.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.